سفارش تبلیغ
صبا ویژن

























رسول‌خدا صلی‌الله علیه وآله وسلم فرمودند: «ای دخترم، اما آن زنانی که از موهای سرشان آویزان بودند، کسانی هستند که در دنیا موهای سرشان را از مردان نامحرم نمی‌پوشاندند و آن‌ها که از زبان‌شان آویزان بودند، زنانی هستند که در دنیا شوهران خود را با زبان‌شان می‌رنجاندند و آن‌ها که از سینه‌های خود به طرف جهنم آویزان بودند، کسانی هستند که به تقاضای شوهران خود برای هم بستر شدن پاسخ مثبت نمی‌دادند و آن‌ها که از پاهای خود آویزان بودند، زنانی هستند که بدون اجازه شوهرشان از خانه‌های خود خارج می‌شدند و آن‌ها که گوشت بدن‌های خودشان را می‌خوردند، کسانی هستند که خود را برای نامحرم زینت می‌کردند و آن‌ها که دست‌هایشان به پاهایشان بسته شده بود و مارها و عقرب‌ها آن‌ها را احاطه کرده بودند، زنانی هستند که در وضو و لباس‌های خود نجاست را رعایت نمی‌کردند و از جنابت و حیض غسل نمی‌کردند و پاکی را رعایت نمی‌نمودند و نماز را سبک می‌شماردند و اما زنان کر و کور و لال آنهایی هستند که از زنا بچه بدنیا آورده‌اند و آن را به شوهر خودشان بستند و آن‌ها که گوشت بدن‌شان با قیچی‌ها بریده می‌شد، زنانی هستند که در دنیا با رفتارهای مختلف به نامحرمان اظهار تمایل می‌نمودند و خود را برای آن‌ها نشان می‌دادند و آن‌ها که صورت و بدن‌شان می‌سوخت و جگرهای خودشان را در دهانشان می‌جویدند، زنانی هستند که در دنیا واسطه بین زنای دو نفر بوده‌اند و آن‌ها که سرشان، سرخوک و بدن‌هایشان، بدن الاغ بود، در دنیا سخن‌چین و دروغگو بوده‌اند و آن‌ها که به صورت سگ بودند و آتش از پشت آن‌ها داخل بدن‌شان می‌شد و از دهان‌شان بیرون می‌آمد، زنان آوازه‌خوان و ترانه‌خوان و حسود در دنیا هستند.» (وسائل‌الشیعه/213/20)

 

* پوشش فاطمه زهرا (س) بهترین الگوی بانوان مسلمان است

بهترین الگویی که می‌توان برای زنان مسلمان به تصویر کشید، حجاب بانوی عالمیان حضرت صدیقه‌کبری علیهاالسلام است که در برخی روایات چنین آمده‌است؛

ـ آن‌گاه که برای دفاع از حق غصب شده خود به مجلس ابوبکر می‌رفت «لاثت خمارها علی راسها و اشتملت جلبابها»؛ حضرت روسری خود را سرکرد و چادرش را پوشید. (بحارالانوار/218/29)

ـ وقتی می‌خواست به طرف خانه پدرش از منزل خود خارج شود «فتجلبت بجلبابها و تبرقعت ببرقعها و ارادت النبی»؛ «چادرش را سر نمود و روبندش را انداخت و به طرف منزل پیامبر حرکت نمود».

ـ امام صادق علیه‌اسلام: «لاینبغی للمراة ان تجمر ثوبها اذا خرجت من بیتها»؛ شایسته نیست یک زن مسلمان وقتی از خانه‌اش خارج می‌شود لباس‌های خودش را زینت دهد. (وسائل‌الشیعه161/20)

بنابراین بانوان مسلمان پیشوایی را چون فاطمه زهرا را دارند که حتی از شخص کور هم خودشان را می‌پوشاند و چادر یا پوشش سرتاسری سیره همیشگی آن حضرت بود و الگویی دیگری چون حضرت زینب را در فراروی خود دارند، مبادا از پیروی این حضرات دست برکشند و فریب یک سری القائات پوچ و بی اساس را خورده و در این مسلمات دینی و سنن اسلامی شک و تردید به خود راه دهند و متوجه باشند که یکی از نگرانی‌های اصلی امام زمان همین مساله حجاب و عفت زنان است، زیرا در دعاهای همیشگی خود وقتی می‌خواهند، زنان امت را دعا کنند تنها انگشت روی همین مساله می‌گذارند.

فرازی از دعای امام‌زمان عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف: «...و علی النساء بالحیاء و العفة»؛ «و پروردگارا! به زنان امت من حیا و عفت ارزانی دار»؛ پس مبادا دل امام زمان را بیازاریم و با برداشتن حجابی از روی سر و یا با بدحجابی خود دشمنان دین خدا را یاری سازیم. (مفاتیح‌الجنان/116/1)

 منبع:فارس نیوز

 

 

 

بخش سوم: حجاب و عفاف (گوهر ناب)

 

 

 

 

عفاف و پاک دامنی دارای فوایدی است که به چند مورد آن اشاره می کنیم:

1. حفظ نفس: عفاف موجب کنترل و حفظ نفس از بدی ها می شود. در این باره حضرت علی (علیه السلام) می فرماید: «پاک دامنی نفس را حفظ می کند و از پستی ها دور می کند». (1)

2. عزت و سربلندی: انسان عفیف در سایه ی عفاف عزت پیدا می کند.

3. سلامت جامعه: عفاف، سلامت جامعه را به دنبال دارد، زیرا هر جامعه ای را افراد آن تشکیل می دهند و اگر این افراد صالح و عفیف باشند، بالطبع سلامت جامعه را باعث می شود و آن را از آسیب مصون می دارد.

4. پاکی اعمال: عفاف وسیله ای است برای پاک شدن اعمال. هرگاه که پای نفس و امیال نفسانی در میان نباشد، اخلاص در عمل جای خود را باز خواهد کرد.

5. قدر و منزلت الهی: از دیگر برکات عفاف قدر و منزلت و نزدیکی به درگاه خدا است. حضرت علی (علیه السلام) در این باره می فرمایند: «کسی که عفت داشته باشد، گناهانش سبک می شود». (2)

6. فرونشاندن آتش شهوت: حضرت علی (علیه السلام) می فرمایند: «العِف? تُضَعِّف الشهو?؛ (3) عفت شهوت را کاهش می دهد».

7. قناعت: بنا به گفته ی حضرت علی (علیه السلام) «عفت محصولاتی به بار می آورد که قناعت از جمله ی آن هاست». (4)

8. استحکام بنیاد خانواده: عفاف موجب تحکیم بنیان خانواده می شود و بی عفتی باعث تزلزل آن می شود. چه بسا طلاق هایی که بی عفتی مردم یا زن آن را باعث می شود.

زمینه های عفاف

الف) زمینه های فردی:

1. ایمان: ایمان به خدا و زندگی پس از مرگ از بهترین و قوی ترین راه های پیش گیری از شهوت و هوس های دنیوی است.

2. تقوا: انسان، با تقوا و خداپرست کم تر دچار خواسته های نفسانی و شهوانی می شود.

3. آگاهی: اگر انسان به فواید عفاف آشنا باشد، سعی می کند آن را در زندگی به کار بندد.

4. نماز و عبادت: بهترین و پر ثمرترین بازدارنده ی انسان از فساد و گناه، عبادت نماز و عبادت خداوند، ایمان انسان را قوی می کند و او را از بی عفتی و زشتی مصون می دارد. قرآن می فرماید: «همانا نماز انسان را از زشتی و منکرات باز می دارد». (5)

 

5. حیا: از ثمرات عفاف که اصلی ترین موانع انحراف جنسی می باشد، حیا است که برخاسته از ادراک خوبی ها و بدی های اختیاری است که انسان به دلیل داشتن آن، از حیوانات برتر شمرده شده است.

6. کنترل نگاه: کنترل چشم در نگاه کردن به چیزهای حرام از زمینه های فردی عفاف و باعث سلامت جامعه می باشد. برای کنترل نگاه اموری چون: توجه به علم و آگاهی خداوند و به این که در هر لحظه خدا کارهای ما را زیر نظر دارد، توجه به قیامت و عذاب های آن و توجه به این که دست ها و زبان و پاها و سایر اعضای بدن علیه انسان شهادت می دهد، مؤثر خواهد بود.

ب) زمینه های خانوادگی:

1. پاک دامنی همسر: یکی از زمینه های عفاف در خانواده، داشتن همسری پاک دامن و عفیف است، زیرا همسر پاک دامن تأثیر بسزایی در عفت همسر خویش دارد، به علاوه این که همسر عفیف، فرزندان عفیف تربیت کرده، الگوی آن ها خواهد بود.

2. ازدواج: از مهم ترین راه های مبارزه با بی عفتی تشکیل خانواده است. قرآن در این باره می فرماید: «مردان و زنان بی همسر و هم چنین غلامان و کنیزان صالح و درست کارتان را به نکاح یک دیگر درآورید و اگر فقیر باشند، خداوند آن ها را بی نیاز خواهد کرد که رحمت خدا وسیع است». (6)

3. تحکیم پیوند زناشویی: یکی از زمینه های تحکیم پیوند زناشویی است. به تجربه ثابت شده خانواده هایی که کانون گرم و صمیمی ای داشته اند، کم تر دچار اختلاف شده اند. در این بین، هدیه دادن، محبت کردن، آرایش و تأمین نیاز جنسی همسر دارای اهمیت است.

4. مراقبت از خانواده: نگه داری خانواده، به تعلیم و تربیت صحیح و امر به معروف و نهی از منکر و فراهم ساختن محیطی پاک و خالی از هر گونه آلودگی در فضای خانه و خانواده است.

5. غیرت: یکی از عوامل اساسی عفت، غیرت و تعصب است. کسی که برای ناموس خود حرمت قائل می شود و تعصب دارد، به خود اجازه ی خیانت به دیگران نمی دهد. او می داند که اگر به ناموس دیگری سوء نظری داشته باشد، مطمئناً دیگران نیز به ناموس او سوء نظر خواهند داشت. بنابراین غیرتش به او اجازه را نمی دهد. حضرت علی (علیه السلام) می فرماید: «مازنی غیور قط؛ (7) شخص با غیرت زنا نمی کند».

ج) زمینه های اجتماعی:

1. امر به معروف و نهی از منکر: اگر بپذیریم که جامعه مانند یک بدن است و افراد جامعه اعضای این بدن هستند، هنگامی که جامعه دچار فساد و اختلاف می شد، بر همه افراد واجب است برای جلوگیری از آن اقدام نمایند؛ یکی از این راه ها امر به معروف و نهی از منکر است که از زمینه های اجتماعی عفاف می باشد.

2. حجاب: از زمینه های اجتماعی عفاف و حجاب و پوشش است که اسلام بسیار به آن اهمیت داده است. تا زمانی که زن چون غنچه ای در داخل حجاب باشد، کسی قصد چیدن آن را نمی کند؛ اما هنگامی که حجاب کنار رود و غنچه باز شود، هوسرانان قصد چیدن او را می کنند و بعد از پرپر کردن، آن را به دور می اندازند. قرآن می فرماید: «حجاب برای این است که زنان شناخته نشوند و مورد اذیت و آزار قرار نگیرند». (8)

پی نوشت ها:

1. میزان الحکمه، ج 6، ص 363.

2 و 3 و 4 . همان.

5. عنکبوت (29) آیه ی 45.

6. نور (24) آیه ی 32.

7. نهج البلاغه، کلمات قصار، شماره ی 305.

8. نور (24) آیه ی 30.

منبع: با معارف اسلامی آشنا شویم، شماره ی 40، نویسنده: مرضیه آقامحمدی.


نوشته شده در پنج شنبه 90/3/12ساعت 9:22 صبح توسط شوق یار نظرات ( ) |


Design By : Pichak